Saturday, May 26, 2012

:: The Chicken Rice Shop ::

Saye suka makan nasi! ehhh ber saye pulak ekk.. heheee. comel ape kalau guna gantinama saye. kan kan! heeee.. sebagai rakyat Malaysia sejati. Nasi merupakan makan ruji yang sentiasa dicari tiap² hari. selalunya kalau tak dapat nak makan nasi sehari, rasa nya macam tak kenyang. walaupun perut sarat dengan makanan, tapi kalau tak jamah nasi, mesti akan rasa 'lapar nasi' heheee.....

kalau jalan² kat shopping complex, kebanyakkan restaurant selalunya akan menghidangkan makanan barat dan jugak makanan fastfood. kalau saye on aje! lagi suka. tapi disebabkan Hubby aku ni, merupakan anak melayu tulen, jadi kalau nak makan mesti cari nasi. selalunya yang yang ada jual nasi ni cuma kat food court aje la kan. tapi kemain mahal. lebih² lagi dekat JUSCO.

ada suatu hari tu, terbuka la hati kami untuk cuba makan dekat The Chicken Rice Shop. sekali cuba terus jatuh cinta! nasi kemain banyak. ayam dia pun perhh banyak sgt. tak sama dengan nasi ayam yang jual kat kedai² biasa. harga pun tak de la mahal sangat. dan paling sedap dekat sini adalah 3 Layer Tea. ! My favourite!

Selalunya aku akan makan dekat JUSCO Tebrau. Tapi pernah sekali tu makan dengan City Square. memang menghampakan. potion ayam dengan nasi dengan The Chicken Rice Shop City Square memang tak sama. dah ciput pas tu 3 Layer Tea tu memang tak sedap!  hah! mengecewakan!


Suasana The Chicken Rice Shop Di Jusco Tebrau



The Chiken Rice Shop Jusco Tebrau

3 Layer Tea - My Favoutite

Nasi Ayam - Pelbagai Pilihan Ayam Antaranya Stim, Roasted dan Crispy




Selain lain daripada Menu Nasi Ayam, Ada jugak menu daripada Mee Wantan macam ni.



Mase ni baru abis pantang. ^__^



Mak aku cakap, dia tak tercekak nak makan kat sini. pasal dia ternampak ayam yang tergantung kat bahagian depan restoren ni - cawangan di City Square. Maybe Management perlu buat sesuatu.

Lapar la pulak tengok makanan nie. ^__^