Sunday, December 21, 2014

Tips Redakan Suhu Demam Kanak-kanak

Assalamualaikum.........................
Hari ni kite memang rajin sangat nak update blog kite yang dah bersawang tebal ni. kali ni nak share ngan korang tips nak redakan suhu deman kanak-kanak. Tips ini InsyaAllah berkesan, memandangkan i dah praktikan pada Baby Airis. Malam tu mak dah cakap, badan Airis dedar. Tapi biasalahkan dah namapun kepala batu, tak nak ngaku badan anak tu dedar nak demam. hehehe sorry mak!!

Bila dah hampir pagi, kite dapat rasa, badan Airis makin panas, pesan dekat suami suruh bawakkan ubat demam dari rumah mak mertua i. Tunggu punya tunggu, tak sampai² ubat demam tu. so, cam mana nie? Nak keluar pergi rumah mak mertua yang sejengkal tu kite malas. Waktu pagi memang waktu peak, semua nak kena siapkan, semua nak kena pantas. kalau tidak comfirm lambat masuk kerja. 

Kepala ni tetiba je teringat satu tips redakan suhu demam anak dekat facebook. caranya, pakaikan stokin basah. so, ape lagi kite basahkan stokin Airis, dan pakaikan, Alhamudlillah, makin lama makin sejuk badan dia. 

lepas dah reda sikit, kite mandikan dia, bagi turun lagi suhu badan nya. lebih elok jika ada lemon. boleh mandikan dengan perahan lemon tu. sebab apa lemon? Sebab Lemon mengandungi vitamin c yang memang sangat sesuai utk merawat demam. Cuba la!!!

Kaki budak yang nak setahun umur dia...

No comments:

Post a Comment

Terima kasih kerana sudi datang ke blog ni. dan sudi-sudikan meninggalkan jejak korang kat sini. jika ada kelapangan kite tinggalkan jejak kite kat blog korang pulak nnti.

* sila guna perkataan yang molek² dan jangan emo² - Thanks*