Friday, March 23, 2012

:: Secret Receipe Cake ::


Sapa suka sangat makan kek boleh cuba rangkaian kek dari Secret Recipe. Memang berbaloi² kalau makan kek kat sini. sebabnya kek kat sini semuanya tinggi² belaka. memang sepadan dengan harganya. dekat Secret recipe, kite boleh beli kek tue sepotong².. so, kalau rasa nak makan 2 atau 3 jenis kek sekali gus memang tak menjadi halangan. tapi ikut budjet korang jugak la. jangan kerana nafsu, poket korang kering sebelum waktu nya.


ada suatu hari tue, disebabkan kecewa tak dapat nak makan belangkas mahkota kat kota tinggi. aku dan rakan² pergi makan kek kat secret recipe cawangan Jusco Tebrau johor. selain daripada Jusco tebrau, cawangan lain Secret Recipe di Johor adalah seperti Berikut


PERLING MALL 

1.29, Level 1, Perling Mall, No. 3 Persisiran Perling, Tmn Perling, 81200 Johor Bahru, Johor. 
Tel: 07-241 1869 | Opening Hours: 10.30 AM-10.30 PM (Daily)

PLAZA PELANGI 

1.09, Level 1, Plaza Pelangi, Jalan Kuning, Tmn Pelangi, 80400 Johor Bahru, Johor. 
Tel: 07-333 2611 | Opening Hours: 10.00 AM-10.00 PM (Daily) 

JUSCO TAMAN UNIVERSITI 

Lot UG11, Jaya Jusco, Taman Universiti Shopping Centre, No. 4, Jalan Pendidikan Taman Universiti, Skudai, 81300 Johor Bahru, Johor.  
Tel: 07-521 2295 Opening Hours: 10.30 AM-10.30 PM (Sun-Fri) 10.30 AM-11.00 PM (Sat) 

CITY SQUARE 

MB-02A, Level B1, JB City Square, Jalan Wong Ah Fook, 80000 Johor Bahru, Johor. 
Tel: 07-224 8110 | Opening Hours: 10.00 AM-10.00 PM (Daily) 

GIANT PLENTONG 

C11/C12, Giant Hypermarket Plentong, No 3, Jalan Masai Lama, Mukim Plentong, Masai, 81750 Johor Bahru, Johor. 
Tel: 07-357 9580 | Opening Hours: 10.00 AM-10.00 PM (Daily) 

BATU PAHAT 

95-6, Jalan Rahmat, 83000 Batu Pahat, Johor.
Tel: 07-432 4777 | Opening Hours: 11.00 AM-11.00 PM (Daily) 

JUSCO TEBRAU CITY 

S48, 2nd Floor, Aeon Tebrau City Shopping Centre, No.1, Jalan Desa Tebrau, Taman Desa Tebrau, 81100 Johor Bahru, Johor.
Tel: 07-357 1609 | Opening Hours: 10.00 AM-10.30 PM (Daily) 

JUSCO PERMAS JAYA 

Ground Floor, Jaya Jusco Permas Jaya Shopping Centre, No 1, Jalan Permas Jaya Utara, Bandar Baru Permas Jaya, 81750 Masai, Johor.
Tel: 07-388 9980 | Opening Hours: 10.30 AM-11.00 PM (Daily) 

MUAR TRADE CENTRE 

16, Muar Trade Centre, Jalan Petrie, 84000 Muar, Johor.
Tel: 06-951 1318 | Opening Hours: 10.00 AM-10.30 PM (Daily) 

TAMAN MOLEK 

No 81, Jalan Molek 1/29, Taman Molek, 81100 Johor Bahru, Johor.
Tel : 07-353 2010 | Opening Hours : 11.00 AM-11.30 PM (Daily) 

SUTERA MALL 

L2-011 & 012, Sutera Mall, Jalan Sutera Tanjung 8/4, Taman Sutera Utama, 81300 Skudai, Johor.
Tel : 07-559 9240 | Opening Hours : 10.00 AM-10.00 PM (Daily) 

AEON BUKIT INDAH 

G20, Ground Floor, AEON Bukit Indah, No.8, Jalan Indah 15/2, Bukit Indah, 81200 Johor Bahru, Johor.
Tel : 07-235 1181 | Opening Hours : 10.00 AM-11.00 PM (Daily) 

KLUANG 

G08-G09, Ground Floor, Kluang Mall, Jalan Rambutan, 86000 Kluang, Johor.
Tel : 07-776 6166 | Opening Hours : 10.00 AM-10.00 PM (Daily) 

SEGAMAT 

1, Jalan Susur Utama 2/1, Taman Utama , 85000 Segamat, Johor. 
Tel : 07-931 0891 | Opening Hours : 11.00 AM-11.00 PM (Daily) 

KULAI JAYA 

35, Jalan Sri Putra 1, Bandar Putra, 81000 Kulai, Johor.
Tel : 07-663 2082 | Opening Hours : 11.00 AM-10.30 PM (Daily) 

SENAI AIRPORT 

Lot N1-N3, Public Concourse, Aero Mall, Sultan International Airport, 81250 Johor Bahru, Johor.
Tel : 07-598 0840 | Opening Hours : 10.00 AM-10.00 PM (Daily) 

KOTA TINGGI

42, Jalan Niaga 3, 81900 Kota Tinggi, Johor.
Tel : 07-883 5729 | Opening Hours : 10.30 AM-10.30 PM (Daily) 

DANGA CITY MALL

L1, Open Foyer, L1-82B, Level 1, Danga City Mall, Susur 1, Jalan Tun Abdul Razak, 80000 Johor.
Tel : 07-221 0339 | Opening Hours : 10.00 AM-10.00 PM (Daily) 

TAMAN SETIA TROPIKA

23, Ground Floor, Jalan Setia Tropika 1/15, Taman Setia Tropika, 81200 Johor Bahru, Johor.
Tel : 07-234 3985 | Opening Hours : 11.00 AM-10.30 PM (Daily) 



La nie pun, kalau korang rasa nak makan kek. pastu malas pulak nak pergi beli. Secret Recipe telah pun menyediakan perkhidmatan penghantaran. tapi perkhidmatan penghantaran ini hanya untuk kawasan tertentu aje. korang boleh pilih kek di laman web mereka http://www.secretrecipe.com.my  dan mereka akan hantar ke depan pintu rumah / office korang. tapi kena la register dulu. senangkan dengan ICT.. cehcehcehhhh...


kalau kau orang tanya aku mana satu kek yang sedap kat SR nie, moh tengok gambar² yang kat bawah nie..


Duta Makanan - Yesssszzzzaaaa!


White Chocolate Macadamia - kalau yang tak suka rasa susu jangan order yang ini
Per Slice - Rm 6.50  | Whole Cake - Rm 75.00 


Chocolate Cheese - Sedap ! 
Per Slice - Rm 6.50  | Whole Cake - Rm 75.00  


Chocolate Indulgence - Favourite Saye dan rakan²
Per Slice - Rm 6.50  | Whole Cake - Rm 75.00  



 Hot Cappuccino | Rm 5.50

 Hot Chocolate | RM 5.50


Latte Ice | Rm 6.50