Monday, October 6, 2014

Resepi - Ayam Bakar

Assalamualaikum........
haiii awak semua..
hari ni kite nak share satu menu makanan yang mudah dan teramat senang nak buat. Bila dah ada anak ramai ni, kite kena budjet masa.. semua nak kena on time.. kalau tidak, terlambat la nak pergi kerja. hehehe....

jadi bab memasak ni pun, kena ikut budjet time. bila anak² semua mood baik, memasing boleh buat hal sendiri, boleh la si ibunya ni buat experiment dekat dapur, boleh masak juadah yang compicated. tapi sekiranya si kecik buat hal, asyik nak berkendung ke sana ke mari, maka juadah makan tengah hari adalah asal boleh aje .. heheeeeeee

ape menu tu? okey.... berasaskan ayam.. kite buat AYAM BAKAR! yeaaahh! saye sukaaaaa AYAM!! ^__^

Bahan²
Dada ayam secukupnya
Serbuk Cili Kasar
Mixed Herbs
sedikit garam


membuatnya :
gaulkan semua bahan dengan dada ayam.. pastu perapkan dalam peti ais. lagi lama lagi sedap tauu! sebab bahan² semua meresap baik punya dalam dada ayam tu. 
Then panggang dalam non split pan ataupun dengan panggang ajaib sampai masak.
siap!





kite letak minyak sikit.. kasi ada lemak,, hehheee!




p/s : Ayam panggang ni sedap tauu! sesuai sgt untuk mereka yang tengah berdiet.. mcm saye!......... Selamat Mencuba!!

No comments:

Post a Comment

Terima kasih kerana sudi datang ke blog ni. dan sudi-sudikan meninggalkan jejak korang kat sini. jika ada kelapangan kite tinggalkan jejak kite kat blog korang pulak nnti.

* sila guna perkataan yang molek² dan jangan emo² - Thanks*