Sunday, October 12, 2014

Laksa Nyonya

Assalamualaikum.................
Kite nak cerita pasal makanan lagi kali ni. ahak!! hobi kite memang suka makan.. kalau berjalan, mesti kena makan dekat luar. walaupun orang dah gelar kite ni pelampung, tapi still tak insaf lagi. kahkahakh... nanti-nanti lah ekk nak kurus pun.....

kalau korang nak tahu, kite memang suka sangat laksa. terutama laksa johor. tapi kite bukan nak cerita pasal Laksa Johor, tapi nak cerita pasal laksa nyonya!

Perghhh... memang sedap tak terkata la laksa nyonya ni. pertama kali cuba laksa nyonya di dekat The Chicken Rice Shop. Tapi jarang dapat merasa, sebab laksa nyonya dekat TCRS ni selalu out of stock. Nak jadikan cerita. hari minggu hari tu, kite pergi tengok wayang dekat City Square. sebelum masuk dewan tu, pergi la cari foodcourt. then terjumpa satu stall yang jual Laksa. kat situ, ada jual laksa nyonya, laksa penang dan Yong Taufu. 

dekat sini, mee laksa tu kite boleh pilih sama ada nak mee hoon, mee kuning, mee wantan dan ada beberapa jenis mee lagi. kite amik mee wantan, en suami pilih mee hoon. sekali rasa memang maveles sedap nya! tak tahu nak cakap macam mana rasa sedapnya..  bersama² mee nie dia orang bagi pes udang. kalau dicampur dengan mee memang sedap sebab terasa udang dekat situ. 

 Harga semangkuk nyonya laksa nie Rm 7.80. sahaja. memang kenyang.!

kecur tak? kahkaha.. kalau nak cuba meh leh pergi Foodcourt City Square JB aras 6. Macam² stall ada. western ada, korean ada, mamak ada..semua ada lahh....

makan dekat Foodcourt ni, kena beli kad dapur kite dengan harga serendah rm 30.00. bila nak bayar dekat kaunter makanan tu kan, tunjuk je kad ni. dia orang akan potong duit yang ada dalam kad ni. balance duit boleh refund balik dekat kaunter hadapan pintu masuk foodcourt. 


ha.. ni la dia rupanya stall Laksa tu..
rupa laksa nyonya kegemaran kami laki bini... ^__^

p/s : Tengah tercari² resepi nak buat laksa nonya ni.. banyak sangat jumpa resepi tapi tak tahu mana satu yang menepati citarasa. nanti kalau menjadi resepi kite tu, kite tepek dekat blog ni yee!

2 comments:

Terima kasih kerana sudi datang ke blog ni. dan sudi-sudikan meninggalkan jejak korang kat sini. jika ada kelapangan kite tinggalkan jejak kite kat blog korang pulak nnti.

* sila guna perkataan yang molek² dan jangan emo² - Thanks*