Tuesday, July 23, 2013

Anak itu rezeki

Assalamualaikum...
Moh ler kite bercerita lagi pasal rezeki. kali nie rezeki yang memang tak diplan pun. tetiba je jadi.. hahahaha!


Alhamdulillah.. plan sebenarnya tahun hadapan. tapi nak jadi tahun nie pulak. ape nak buat. terima dengan hati yang terbuka je lah. tak kisah lah tahun nie ke tahun depan ke.. sebenarnya sama je. Alhamdulillah, sepanjang 2 bulan nie, tak ada alahan. sama macam i mengandungkan Aufa. Tapi kali nie, i cergas semacam je. tak de feel macam mengandung. Sampaikan i sendiri tak percaya, mengandung ke aku nie? selere makan kemain lagi. semua i melantak kecuali AYAM. wow! memang tak boleh telan la kalau bab ayam² nie. kalau dulu kemaruk sekali dengan ayam. Seluar jeans yang i pakai pun makin lama makin longgar. ha? tu yang buat i tambah musykil. sepatutunya makin ketatkan? 

disebabkan rekod lepas semasa mengandung i ada kencing manis, so nurse tu siap² suruh i minum air gula awal. tapi nasib baik kali nie tak sangkut. tapi stiker tetap kaler hijau!! hahaaaa.. ingatkan dapat kaler putih. so, lepas nie, takde la lagi nak amik darah 4 kali sehari sebelum check-up seterusnya. lepas nie juga tak payah jumpa doktor. jumpa nurse biasa je. Alhamdullillah, ALLAH S.W.T permudahkan segalanya. diberikan kesihatan yang baik sehingga hari ni. Memberikan Kudrat untuk berpuasa walaupun keadaan cuaca 2 3 hari nie dekat Pasir Gudang kemain panas terik. Tapi Azam untuk meneruskan Puasa selama sebulan penuh nie, buat i tabahkan hati mental dan fizikal untuk habiskan sehari puasa.

Harap korang pun doakan la i dapat habis puasa sebulan pada tahun nie. Nak pecahkan rekod, sebab sepanjang usia nie, belum pernah dapat puasa penuh.

Lagi satu berita gembira pada bulan puasa nie, Jabatan Insovelsi dan releasekan husband i dari bebanan hutang. Amin, Amin, Amin Ya ALLAH. Sesungguhnya terlalu banyak berita gembira untuk kami sekeluarga pada bulan Ramadhan kali ini.

No comments:

Post a Comment

Terima kasih kerana sudi datang ke blog ni. dan sudi-sudikan meninggalkan jejak korang kat sini. jika ada kelapangan kite tinggalkan jejak kite kat blog korang pulak nnti.

* sila guna perkataan yang molek² dan jangan emo² - Thanks*