Wednesday, February 20, 2013

Resepi - Roll Sosej

Pada awal persekolahan dania, i suka bekalkan dia makanan. seronok kalau tengok bekal dia kosong bila balik sekolah. heheh.. salah satu makanan yang i selalu bekalkan untuk kakak roll sosej. Roll sosej ini adalah sosej yang digulung dengan roti, lepas tu di celup dengan telur dan digoreng. sedap sedap sedap! hehheeee

Bahan-bahan
1 Keping Roti gardenia
1 Sosej Ayamas
1 Biji Telur
Sedikit Minyak untuk memasak

Cara Memasak :
1. Rebus Sosej hingga masak
2. Lenyekkan roti hingga nipis
3. Pukul telur sekejap
3. gulungkan sosej dengan roti, kemudian celupkan dengan telur yang telah dipukul
4. goreng hingga garing









sekarang ni, kakak pun dah tak berapa sgt mintak bekal. dia lebih suka makan waffer coklat gardenia dengan air milo kotak kecik. kadang-kadang i tapaukan coco crunch. jimat masa! heheee

No comments:

Post a Comment

Terima kasih kerana sudi datang ke blog ni. dan sudi-sudikan meninggalkan jejak korang kat sini. jika ada kelapangan kite tinggalkan jejak kite kat blog korang pulak nnti.

* sila guna perkataan yang molek² dan jangan emo² - Thanks*