Saturday, February 16, 2013

Pelamin Idaman Semua

kebanyakkan orang, kalau nak kawen mesti nak yang grand, meriah tahap super, jemputan yang ramai, pelamin yang indah, paluan kompang yang sedap, makanan yang enak, cenderahati yang super istimewa, pakaian yang berkelipan umpama permata...

amboooiiii kemain banyak koma! sememangnya itu hakikat. memegang pepatah "kawen kalau boleh sekali dalam hidup" mestilah nal cipta memori yang tahap super.

tak salah, tapi i melihat dari sudut yang berlainan. kehidupan selepas berumahtangga lebih penting. tanggungjawab.

pada i kenduri kecil-kecilan yang dihadiri saudara mara terdekat, kawan-kawan rapat dan jiran tertangga yang dekat sudah cukup memadai sebenarnya.

mesti lepas ni mak andam boikot i sebab mencurah pasir dalam periuk nasi mereka.. itu cuma pendapat i, bagi yang berkemampuan okey la.. tapi bagi yang kurang berkemampuan mcm mn?

ada yang sanggup berhutang utk kenduri kawen yang meriah. ada pula sanggup tak kawen sbb duit kenduri tak cukup.

bukan i cakap kenduri kawen ni salah. tapi buatlah secara yang berhemah dan bersederhana la...

No comments:

Post a Comment

Terima kasih kerana sudi datang ke blog ni. dan sudi-sudikan meninggalkan jejak korang kat sini. jika ada kelapangan kite tinggalkan jejak kite kat blog korang pulak nnti.

* sila guna perkataan yang molek² dan jangan emo² - Thanks*