Tuesday, February 5, 2013

Cerita Aufa - Aktiviti Mengemas

kalau dibelikan mainan, sekejap je dia main. lepas tu dia main campak² je permainan tu. Dia cepat bosan. Tapi apa yang paling dia suka dan tak pernah jemu ialah pinggan mangkuk, periuk belangga, dan segala bentuk perkakasan di dapur. hah! anak i nie ada talent nak jadi chef agaknya. Kalau kite sibuk memasak, dia pun sibuk jugak lah nak memanjat badan kite. mintak dukung. sebab dia nak tengok apa yang kite tengah buat. Kalau bunyi Mixer putar telur tu, kemain suka. berebut panjat kerusi nak tengok.

adakalanya, i biarkan aja dia main periuk belangga mak i, sebab dah elakkan dia daripada kacau i memasak. terpaksa sebenarnya. kalau tak buat macam tu, memang tak berasap la dapur i.




Abaikan kecomelan Rambut dia ye. maklumlah belum mandi lagi.

No comments:

Post a Comment

Terima kasih kerana sudi datang ke blog ni. dan sudi-sudikan meninggalkan jejak korang kat sini. jika ada kelapangan kite tinggalkan jejak kite kat blog korang pulak nnti.

* sila guna perkataan yang molek² dan jangan emo² - Thanks*