Sunday, January 27, 2013

Acara Gunting Rambut

sejak baby lagi, i memang minat nak membotakkan kepala Aufa. Memandangkan pada waktu baby, tahap sawan atas kepala dia amat² memberangsangkan. haha.. bertepek sana sini. Kesian anak ibu kan kan! Tapi Alhamdulillah sekarang kulit kepala dia dah cantik. 

disebabkan dah cantik, boleh lah nak buat rambut berfesyen².. hahaa! tapi malangnya, rambut Aufa beralun kalau dibiarkan panjang. so, terpaksa la melupakan bayangan rambut berfesyen untuk Aufa. yang i suka, rambut anak bujang i ni, melekap dengan kepala dia. takde istilah "menyapu dahi" bila dituip angin. kahkahhh... kuat macam mana pun angin rambut dia tetap statik macam tu. Aloloooo... comel tau!

Rambut aufa cepat panjang, so terpaksa la selalu pergi saloon. Mamak tu pun dah mula kenal Aufa. cuma Aufa je tak kenal² dengan dia. selalu buat mimik muka bila masuk kedai gunting tu.... 











2 Hari lepas, bawak dia pergi gunting rambut dekat tempat yang sama. Bila nampak je mamak tu, dia terus nangis,, hahaa.. seb baik lah bai ni pandai pujuk.. tersengih² aufa lepas tu.

No comments:

Post a Comment

Terima kasih kerana sudi datang ke blog ni. dan sudi-sudikan meninggalkan jejak korang kat sini. jika ada kelapangan kite tinggalkan jejak kite kat blog korang pulak nnti.

* sila guna perkataan yang molek² dan jangan emo² - Thanks*