Monday, November 12, 2012

:: Tempat mengular paling stategik di Tempat Kerja ::

Berkerja sambil megular itu sebenarnya satu nikmat. lebih² lagi mengular bila ada tugas di luar office. lagi nikmat bila mengular time boss takde. Online sepanjang masa. kan kan? dan i adalah golongan pekerja seperti tersebut. walaupun i kaki mengular, kerja-kerja i ontime siap. jangan pulak mengular lebih, kerja entah ke mana. Nanti rezeki tak berkat. hehe! peringatan untuk diri sendiri juga.

'port' mengular paling favourite i ketika boss ada dekat kedai adalah Toilet!!! hahahaaa.... mesti korang akan kata "eiiiiiikkkk mengular kat toilet? ape kelas kan?? hahaaa... tapi tandas tempat kerja i bersih. pasti tu tandas yang i selalu gunakan untuk mengular bukan selalu digunakan. 

so i manfaatkan lah toilet tu. ape yang boleh buat dekat toilet tu. haaa! soalan yang bagus. selalunya i tidur dalam toilet! kakahakahahhahaa... siap bermimpi lagi. tak selalu la i buat kerja macam ni. tapi adakalanya mengantuk tak dapat ditahan². lebih² lagi bila lepas makan. dapat melelapkan mata 10 minit kira dah boleh recharge tenaga i. 

so, kepada sesiapa yang nak tiru aktiviti mengular i ni, nasihat i, pastikan tandas tu cukup bersih dan tandas tu bukan tandas favorite orang lain. kalau korang lama² sangat kat dalam tu, then ada pula orang lain nak guna, kesian orang tu tunggu turn. selamat mencuba!


kalau tandas tempat kerja i macam ni rupanya, memang gerenti i baring dalam tub mandi tu. silap² bukan setakat 10 minit jek, mahu makan masa 3/4 jam mengular dalam toilet.


i tak bertanggungjawab sekiranya korang terkantoi bila tiru cara i nie ye.. berani buat berani tanggung!

2 comments:

  1. Erkkk... hahaha... tak pernah pulak aku terfikir nak buat keje macam ni. Mampuih... bos mengamuk dengan aku -___-"

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi datang ke blog ni. dan sudi-sudikan meninggalkan jejak korang kat sini. jika ada kelapangan kite tinggalkan jejak kite kat blog korang pulak nnti.

* sila guna perkataan yang molek² dan jangan emo² - Thanks*