Friday, October 5, 2012

:: Nur Iman Dania 3 Tahun ::

cepat aje masa berlalu..
dah 3 tahun Nur Iman Dania tinggal bersama² i, tidur pun masih lagi sekatil. Masih lagi minta dipeluk, di tepuk dan menyanyi bila nak tidur. sekarang amat² petah berkata².. apa pun dia akan bercakap, bercakap dan bercakap. kepoh sungguh. selalu sangat cari gaduh dengan amacu dia. hahaaaa.... semenjak amachu dia tak ada, i la tukang sakat dia. tukang makan air mata dia kalau dalam bahasa mak i. hahahaaa! seronok² bila dapat buat dia menangis! jahatnyer ibu dia ni kan.

kalau dia bercerita tentang apa yang dia buat, apa yang dia makan, lebih² kalau bergosip tentang dia berjalan ke sana sini, amboi kemain lagi semangat. sampai tak cukup nafas! ^__^

di usia 3 tahun ni, Nur Iman Dania dah tak memerlukan pampers! waaweeee!! jimat duit ibu ayah. tidur malam pun dah tak perlukan pampers jugak. walaupun adakalanya terbabas dua tiga kali. hahaaa.... nenek dia bising pasal i guna tilam mahal dia! mak, nanti angah beli tilam yang baru untuk mak.

Gegirl i ni kuat berjalan. kalau pergi mana² then singgah pergi kedai, memang dia akan turun dari kereta. kalau tak nak bagi, meraung la dia dalam kereta. tempat favourite dia adalah kedai jajan dan taman permainan! kalau dah jumpa taman permainan, sure susah nak ajak balik. dan makanan favourite dia adalah Telur dan mee. 


kalau korang nak tahu, Nur Iman Dania ni "gembeng". hahaaa.... kalau adik dia cuit dia sikit je, mula la nak mengeluarkan air mata. hahaaaa.. adik dia pulak, memang suka nyakat kakak dia nie. hep hep! kecik² dah pandai bergurau ye sayang ibu nie..

Teringat ketika i nak ambil dia dekat rumah kakak tiri i, mama dia hanya mampu berikan dia air masak je., tak mampu nak bagi air susu. Sedih sangat. sekarang ni, Nur Iman Dania selalu tanya dengan i " Ibu, Mama Enya mana?" , i jawab " Mama enya work". kadang² terasa cemburu juga, tapi i tak boleh nak sorokkan dari dia. biar dari kecil dia tahu i ni sapa, Mama dia siapa.

Tapi dia lebih sayangkan ibu dia.. heheeeee... kan kan kan kakak kan!














Ibu pun sayang Dania! Enya kan Gegirl ibu!

No comments:

Post a Comment

Terima kasih kerana sudi datang ke blog ni. dan sudi-sudikan meninggalkan jejak korang kat sini. jika ada kelapangan kite tinggalkan jejak kite kat blog korang pulak nnti.

* sila guna perkataan yang molek² dan jangan emo² - Thanks*