Sunday, October 7, 2012

:: Mohd Abdullah Chan Chinese Restaurant ::

Chinese Food ataupun dalam bahasa melayu nya Makanan Cina adalah makanan favourite i. ini semua gara² pregnant dulu, suka sangat nak makan dimsum ataupun dumpling. sampai terbawa² ke hari ini. memang minat giler la makan dimsum ni.

Kat Jb kemain susah nak makan makanan masakan cina yang sedap dan halal. ada satu restoren yang i jumpa menyediakan menu masakan cina yang sedap tapi sayangnya tak ada pulak jual dimsum. kalau nak tahu restoran mana, boleh rujuk entry ini
http://rozietaraffar.blogspot.com/2012/04/huizu-restoran-chinese-muslim-cuisine.html

semasa i pergi KL secara mengejut. hahaaa.. memang sangat mengejut sebab tak plan² ape² pun. terjumpa satu tempat makan masakan cina. Nama dia Mohd Abdullah Chan dekat Kelana Jaya. mula² tu mak i macam was² je nak makan. sebab mak i nie memang tak lalu makan kalau makanan cina nie. tapi i ni degil kan keras kepala lagi, nak jugak makan dekat sini. so, terpaksalah mak i mengalah. Hahaaa ampun ye mak..


bila masuk dekat restoren tu, mak i dan senyum². dia kata hokey la tak macam restoren cina. ^__^. bila tengok menu.. teng! teng! i ternampak macam² dimsum ada disediakan. hooreyyy! hooorey! tapi i dapat order 1 jenis je. sebab takde sapa nak layan i bila i kata nak makan banyak² dimsum.. T__T

so, kepada sesiapa yang minat nak mencuba boleh try makan dekat sini. sedap dan murah lagi pelbagai pilihan. untuk maklumat lanjut tentang resotoren ini boleh klik dekat sini
http://www.mohdchan.com.my

















Ini muka owner blog yang kurus . tapi sekarang dah gemuk balik  T_T



ini adalah dimsum cendawan. i dapat makan merasa makan ini saja.. T__T
















 i rekomen air kendodong asam boi dan air limau asam boi.. perhhhhh memang terangkat la!



Yang paling best dekat kawasan Dataran Golmac, Kelana jaya ini, macam² restoren ada. untung orang kelana jaya kan. 

No comments:

Post a Comment

Terima kasih kerana sudi datang ke blog ni. dan sudi-sudikan meninggalkan jejak korang kat sini. jika ada kelapangan kite tinggalkan jejak kite kat blog korang pulak nnti.

* sila guna perkataan yang molek² dan jangan emo² - Thanks*