Friday, June 8, 2012

:: Cerita Dania - eya rindu Ayah ::

minggu terakhir cuti sekolah, mak i bawak Nur Iman Dania balik kota tinggi. dah 4 hari Dania tak ada kat depan mata. semalam i memang rindu giler kat anak i yang sorang ni. semalam petang i call dania. i tanya dia " eya rindu ibu tak ?" . korang tau ape dia cakap? dia cakap "eya rindu ayah".. ceh! kurang asam punya budak. kalau kat depan mata ni, i cubit² pipi dia. i geletek pinggang dia sampai menangis! hah! lama sungguh tak dengar dia menangis dan merenggek setiap pagi.

tapi pagi tadi, i call dia lagi. dia cakap ape tau.. " ibu, eya nak balik. eya nak tidur peluk ibu".. huhuuuu nak menangis bila dia cakap macam tu.. haaaa.. sesungguhnya i memang gembeng kalau bab² macam ni.


















eya! ibu pun rindu eya tau! esok ibu amik eya key!! tunggu ibu tau!! 

4 comments:

  1. Ishhh... sape tak rindu anak kan? :( Lepas ni gomol dia puas-puas k.

    ReplyDelete
    Replies
    1. pas nie tak mo lagi bagi nenek dia bawak p jauh² dan lama²... ^__^

      Delete
  2. alahai..nia mmg..klu bab jalan no.1 tp cengeng. cepat² nak balik bile tetiba tingat kat ibu dia..aishh..den dah terkona..=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaa... tu la pasal.. tak pasal² i kena pick up dia tgh² mlm buta...

      Delete

Terima kasih kerana sudi datang ke blog ni. dan sudi-sudikan meninggalkan jejak korang kat sini. jika ada kelapangan kite tinggalkan jejak kite kat blog korang pulak nnti.

* sila guna perkataan yang molek² dan jangan emo² - Thanks*