Thursday, October 13, 2011

:: Cerita Pembuangan Bayi yang bagaikan Pesta ::

Kes pembuangan bayi dah jadi kudis yang menanah yang sukar nak diubati lagi... cukup menyedihkan bila wall kan facebook aku tue, terlalu ramai yang nak share gambar pembuangan bayi yang teramat-amat menyayat hati. walaupun perkara ini sememangnyer telah menjadi alah bisa tegar biasa  *eh betul tak ayat aku ni* tak perlulah ko orang semua nak share gambar² janin or baby tue..

orang yang buat tue sememangnya tak de hati perut..tapi kepada orang yang melihat gambar² sedemikian tue tak de feeling kesian ke? bukan satu dua gambar tau.. melambak²... sampai satu tahap, nak bukak wall facebook pun dah fobia.. takut nak tengok gambar² macam tue.. cerita² sebergitu....


picture Source : Google 
kan elok sharekan gambar budak² yang comel sebergini berbanding dengan gambar yang boleh meruntun hati naluri keibuan aku nie...


Moral nyer di sini.. Jangan jadikan gambar² sebergitu satu PESTA... mungkin pada orang yang nak meng'share'kan cerita tu sekadar nak menyampaikan sesuatu massage.. TAPI mengapa ada gambar² yang terang² tanpa selindung memperlihatkan penganiyaan terhadap insan tak berdosa tu ?

Nota Kaki : entry terlebih emosi !! ^__^

Te Amo