Monday, June 20, 2011

:: Secara Realiti wujud ker Spesis Mak Lampir nie ::

kata orang, kalau itu hak kita, kita sepatutnyer pertahankan. tapi macam mana ceritanya, bila hak kita tu kita pertahankan, tapi ade manusia yang tak berhati perut tue mengaku tu hak dia jugak.. ? sakit hati tak ?? sakit ooOOOO..

bukan sekali dua mak lampir nie, mencilok sales aku, berkoyan².. tak cukup lagi ker sales yang sendiri ada.. nak kebas sales orang lain. dah ler aku nie, bukan selalu sangat ada sales. 

hangit tau tak ? asal customer tue dah pernah datang, tak kira la beli barang ape. tue dah consider dia punya. lebih hangit, bila kita bersusah payah, berpeluh ketiak  smpi kering anak tekak nie melayan customer tue, tibe² dia datang kat customer tue, cakap " eh! ari tue dah datang kan ?" tak pun dia akan cakap macam ni " hai, jadi ker? " ko orang puas hati tak, bila sales ko orang semua kena bagi 2 dengan mak lampir nie.

kengkadang tue, bila aku sakit hati, aku ada gak buat macam dia buat. fuyooo...!! melenting tue, siap tulis kat cash bill lagi, "customer tak ada janji" tak pun dia cakap " harga tak sama" , " barang tak sama". walhal time part dia cilok sales orang, tak kira la orang tue bila ape, barang ape, dah janji ker tak. semua dia bolon. kira dia punya. 

lagi sedap, bila kita dah layan customer tue, siap bagi harga lagi untuk barang tue. bila customer tue datang balik nak beli barang , secara kebetulan kita pulak tak ade, dia bolon sorang² sales tue. nak kabur mata kita, dia bagi kurang lagi harga tue. harap² kita tak perasan. 

busuk tak hati mak lampir nie. lebih menyakitkan hati lagi, sebelum customer tue deal dengan dia, kemain lagi baik dengan kita, tapi bila dah deal dengan dia, customer tue tengok muka kita macam tak puas hati. nak tegur kita pun dah tak de. itu maksudnye, mak lampir nie dah memburuk² kan salesgirl lain. bukan aku sorang aje yang kena. salesgirl lain pun dah kena.

sebab tue la, kenapa aku tak berkenan ngan mak lampir nie. kalau kat kedai nie, tinggal aku ngan dia aje, mampus aku tak kan bercakap dengan dia. tak de kawan pun tak pe la kalau dapat kawan yang tikam belakang.

pernah sekali tu, ada sorang salesgirl nie, layan customer mak lampir nie, salesgirl tue sound kan mak lampir tue " customer tak nak ngan akak". tapi mak lampir nie tak puas hati, ikut aje bontot customer tue. last² customer tue tak beli pun. yang memeranjatkan, phone salesgirl tue buleh hilang!! tapi seb baik jumpa balik. tau tak ape yang hilang, MEMORY CARD. pelik tak, phone tue jumpa balik kat tangga kedai sebelah.. pelik tak? kalau orang lain yang amik. phone tue mesti tak jumpa punya. kenapa memori card tue aje yang hilang !! 

kalan nak cerita peel mak lampir nie, sampai esok pun tak abis... tapi hati sakit sekarang nie.. !!