Monday, April 25, 2011

:: Bila Anak kamu demam.. ape nak buat ?? ::

hye hye hyeee !!!
selamat petang semua readers !!
sebelum saye nak menjamah makanan tengah hari ari nie.. nak update sesuatu yang tibe² terlintas kat kota otak saye.. ^____^
entah silap kat mana.. virus malas nie, semakin bermaharaja lela kat dalam badan... nak memasak dah mula malas. seb baik nak makan tak malas. so, penyelesaian mudah. tapau dari kedai.. kos makan kat pasir gudang nie, memang mahal nak mampus. nasi separuh + sayur bayam + kupang berapa kerat tue dh capai harge Rm 3.00... !! mahal tak ?? sure mahal tau !! tula. sapa suruh malas masak... !! T__T

budak² kalau nak tumbuh gigi mesti nak demam kan.. sakit tau tumbuh gigi.. saye nie yang tumbuh gigi bongsu pun, macam nak pitam tahan sakit, ni kan pula budak² kecik.. kesian !! kesian anak ibu.. tapi tak pe, gigi dania shantik !! macam gigi ibu *pengsan*

bila demam, macam² perangai la keluar, sampaikan nak pakai baju pun dah tak boleh, asyik nak berkepit aje.. nak makan ubat pun susah. siap tutup² mulut dengan tangan lagi.. tapi bila di sogok dengan nak g taman, baru la terngaga² mulut tue. masuk ubat nye sikit, minum air aje berkoyan²....

nak tak nak, kena sabar. seb baik ibu dania nie jenis penyabar tau !! cepat baik hokey! hujung minggu nie, ibu bawak dania g taman kat econsave lagi...



cantik tak gigi saye ^____^

Te Amo

Wednesday, April 20, 2011

:: Bila Kau dah tak perlukan Tali Pinggang ::

Pagi tadi terlambat lagi nak pergi kerja..
Dania demam.. kalau demam nie, macam² perangai keluar. yang paling tak tahan tue, dia boleh terbangun seawal 5 pagi, siap tampar² muka aku, suruh bangun, melayan dia bermain.. uwaaaahh !! sampai sekarang mengantuk...

kerja kat tmpt kerja sekarang nie, tak usah berangan nak pakai macam ratu cantik. skirt kembang, jubah siti ke ape bagai. pakai yang ringkas. pasal bila kau jual barang, sila lah ambil sendiri dan test sendiri.. so.. ape guna makeup tebal², tudung lilit sana lilit sini, kain kembang kuncup, tup tup kena panjat tangga ambil barang !!! boss aku boleh di ketegori tak berperasaan.. !! sungguh! kesian kami kaum salegirl...


kau orang percaya tak dulu figure pinggang aku macam nie ^_____^

bila mana pagi tadi dengan bangga menyarung, seluar jeans yang jarang sangat aku basuh tue, tertelan air liur bila size pinggang suar tue ngam² ngan size perut aku.. ooohhh!!! tidak!!! maknanye pinggang aku dah makin melebar... *nanges*

kenapa boleh cepat sangat perut aku nie menyosong ke depan !! 
maka tak lama lagi aku kena cari jeans yang macam nie.. mesti kelihatan lebih seksi kan! ^____^


Te Amo

Tuesday, April 19, 2011

:: Tolong lah Percaya, Saye Positif ::

Selamat petang !!! 
udara petang nie, sejuk beku macam kat genting highland.. huhuh!! syok nye dapat honeymoon kat genting, mengembira dengan roller coster... keikehhhh.. tapi for sure la bucuk memang tak kan naik benda alah macam tue, dia gayat. bini dye nie aje yang sukakan aktiviti extrem macam ini.. bucuk cakap, tak de safety.... tapi pada aku, naik permainan macam nie la, boleh melepaskan tension. boleh jerit kuat².. pas turun, perasaan tension tu akan lega.. korang suka tak main permainan kat genting tue ?..

tapi itu bukan pokok utama yang aku nak ceritakan kali ini, cerita kali ini adalah mengenai benda alah ini ...

cheese kek nie murah aje.. Rm 8.00 kotak kecik... 

tau tak ape benda alah ini... ^____^.. ini adalah cheese cake !! hahhaaaa.. sejak menjak nie, aku suka sangat melantak cheese cake nie. bulan nie aje aku dah makan 2 kotak kecik + 1 kotak besar.. kotak besar tue size nye 2 kali ganda size kotak kecik... amboi!! tak tahu la kenapa tekak nie asyik nak makan cheese kek kak bani nie. mula² tue, mintak intan tolong orderkan.. last² aku pergi ambil sendiri..

pelik tak dengan selera aku nie ?? aku pelik. ko orang pelik ?? heheheee.. sebelum tu, aku teringin yang teramat nak makan asam pedas muar. sanggup ponteng kerja semata² nak pergi muar. hahaaaa .. aku semakin pelik bila tekak nie tawar. untuk menghilangkannye, aku beli sepeket jeruk pelam... =___=

mase tue, tak de benda lain yang aku fikir. petang tue terdetik kat hati nak pergi farmasi. nak beli menantang tue. keihekhhhh.. ape yekk... ^___^  teng !! teng !! teng !!!!


ini milik saye ye.. tolonglah percaya !!

ini lah dia benda alah yang aku beli tue. psttttt sebenarnya aku memang tiap² bulan beli benda alah nie. dah akhirnye.... ini lah result yang aku tunggu².... ini lah dia jawapan kepada semua selera pelik yang aku alami baru² ini... gembira tak?? off course aku gembira. ini yang saat yang aku tunggu.. Alhamdulliah. Allah S.W.T memperkenankan doa aku.. Amin


Nota Kaki : Mak tak percaya yang anak dia nie akan menambahkan bilangan cucu dia... adeeeeh!!


Te Amo

Monday, April 18, 2011

:: Sekeping hati seorang Perempuan ::

picture source : anime muslim girl

dlm hati seorang prmpuan 
ada naluri utk disayangi..
ada rasa ingin di beri p'hatian..
ada rasa utk didengari keluh kesahnya..
ada waktu minta di temani k'sedihan..

Andainya lelaki tahu...
rajuk seorang perempuan minta dipujuk..
marah seorang perempuan perlu didekati..
sedih seorang perempuan harus didengari..
gembira seorang perempuan ingin dikongsi.

Andainya lelaki tahu..
disebalik seribu rasa itu ada sekeping hati nan lembut..
bukan utk ditatang bagai minyak yg penuh,
bukan jua utk dimanjai,
hanya perlu sedikit perhatian..
agar rasa kasih itu terasa wujud saat jauh..

Kerana Andainya Lelaki Tahu..
hati itu akan sentiasa bertanya..
wujudkah CINTA itu di hati lelaki,
bila saat jauh tanpa perkhabarannya,
sebagaimana mekar CINTA itu tetap dihati

seorang PEREMPUAN,
biarpun berkali
ombak menghempas 
takkan sekali
pantai itu berubah...

Nota Kaki : Terjumpa benda alah nie kat Tagged.com. lama dah.. tak ingat pulak owner dia sapa...

Te Amo



:: kadangkala aku seperti budak-budak ::

sejak akhir² nie, idea nak tulis blog nie seakan² kering kontang, macam dilanda kemarau pulak.. +____+. sekarang nie pulak, bos aku main pantau aje kat screen komputer aku. menjeling². nak tengok aku buat ape !! ceh ceh ! nak skodeng pulak, yang dia bukak² aje kedai, terus mengadap tenet, pas tue memerah tenaga pekerja dia habis². buat kerja tue, buat kerja nie, sedap aje mengarah !! amboiii !! ter emosi pulak!! kehekehhhhh 

^____^

kengkadang tue, aku sendiri tak perasaan yang aku nie sebenarnya ber 'emo' tetibe, bucuk selalu tegor aku, tapi selalunya aku akan perasan bila hati dah sejuk.. pastue menyesal. kiekehhh.. sebenarnya, aku manusia yang panas baran.. yesss ! i admit it !! terpaksa mengaku..

bila hati tengah meradang macam seladang tengok kain merah .. sambil telinga hidung semuanya mengeluarkan asap, macam² perangai yang timbul, kalau di ingatkan balik, macam budak² sekolah rendah pun ada.. !! kalau marah, semua benda tentang orang yang aku marah tue, aku nak buang. kononnya tak nak ada connection langsung ngan orang tue, nak buang orang tue jauh² dalam hidup aku. selalu cakap yang aku tak heran kalau tak ade orang tue. 

tapi yang terjadi selepas tue, ambil balik barang² yang aku buang tue, selalu skodeng ape yang orang tue buat, mesti teringat ape² saja tentang orang tue, adeeeeehh belek² blog orang tue, belek² facebook orang tue!! tak ke macam budak² sekolah rendah mcam tue ?? sila jawab !! kekihekehhhh....

tapi, tue sebenarnya diri aku, bukan mudah nak membenci orang, bukan mudah nak membuang orang. walau macam² benda dah orang tue buat, tapi still hokey ngan orang tue, bila hati dan sejuk. cepat melupakan ape yang dah jadi. 

sebab tue, aku tak ramai kawan, sebab jarang ada orang luar yang memahami aku. sungguh!! sometime, gurauan aku tue menyakitkan hati mereka, tapi aku tak sengaja.. sungguh !! percaya la !!! 

sekarang nie, hati aku dah sejuk. hati aku dah berbunga².. sebab aku menunggu kedatangan orang baru.. kehkehhhhhh..  oleh yang demikian....

=






=






=





=






nie la orang tue, sila la approved friend request saye... pas nie gaduh cam ne pun sumpah i tak kan delete u lagi.. *nanges*

Nota kaki : pepatah melayu kata, air dicincangkan tak kan putus !

Wednesday, April 13, 2011

:: Salah Mulut ke salah Niat ?? ::

selamat petang kamu kamu semua !! perut terasa amat kenyang sekarang nie, mata pun mula la terbayang² bantal dan tilam... keikehhhhhhh. tapi jangan baring atau tidur selepas makan hokey.. tak baik untuk perut kita.. kesian kat perut kita nanti, besar dan bulat yang penuh dengan lemak. adeeeeh!! *tutup muka malu*
ape nak cerita kali nie yee... memandangkan dah terlalu lama senyap sunyi sepi nie, bermacam² idea datang sekali puk dalam kepala aku nie. mencurah² cerita dalam kotak otak aku nie.. sampaikan terlupa ape yang nak diceritakan.. keihekehhhh sesungguhnye aku nie manusia yang semakin berumur dan tahap ingatan semakin kurang. emosi pun kadang² kala tidak stabil.. harap maklum! keihkehhhh ekk ketawa lagi....

pernah tak kamu semua rasa tak puas hati dengan ibu bapa kamu ?? mesti ada kan??cube tengok cerita² kat TV3, banyak cerita² yang mengisahkan anak² yang tak berapa setuju dengan kata² dan perbuatan ibu bapa mereka.. dah menjadi peraturan hidup, kita sebanyak anak harus patuh kepada ibu bapa kita selagi ianya tidak menentang hukum ALLAH S.W.T. betul tak.

tetapi kita sebagai anak, ada kalanya kita terasa dengan perbuatan ibu ayah kita. kengkadang tue, ibu bapa kita tidak menyedari bahawa perlakuan dan perkataan mereka ada kalanya menyakitkan hati si anak. ceh ceh ceh panas !!! mesti ibu ayah kat luar sana boikot lepas nie..


bila kita rasa tak puas hati, mestilah kita nak meluahkan rasa kan.. kamu rasa dengan sapa yang paling elok untuk kita nak meluahkan rasa tak puas hati tue ?? kalau kita meluahkan rasa itu, kat boyfriend, girlfriend, suami, isteri, kengkawan, sepupu sepapat ke, rasanya tak sesuai, pasal macam dah mengaibkan ibu bapa kita pulak kan ?? kan ?? orang yang paling selamat, mestilah adik beradik kita.

tapi adakalanya, time kita nak meluahkan perasaan, tapi biasalah kan time nak meluahkan itu, kita mesti beremosi sikit. disebabkan itu, kadangkala adik beradik tak dapat nak terima bila kita meluahkan rasa tak puas hati tentang ibu bapa kita. yang paling menyedihkan bila adik beradik yang selama ini, rapat dengan kita menjadi renggang... ibu bapa kita pula, cop diri kita anak derhaka.


kesimpulanya, beringat sebelum nak meluahkan rasa tak puas hati pada ibu bapa kita, jangan sampai ibu bapa kita cakap kita melayan meraka macam babbbbbbbbbbbbbbbbbi anjing pula. jangan sampai adik beradik kita cakap tak guna sembahyang tongang tongeng kalau dah derhaka dengan ibu bapa kita.  so renung² kan untuk kebaikkan bersama


Te Amo
Sayang Mak, Sayang adik²...

:: Aku Rindu Dia tapi dia rindu aku ke? ::

Helloooooo.........!!

hye semua, lama weeiii rasanye tak update blog. bukan belog aje tak ber update, facebook pun tak berupdate, apetah lagi twitter..... semua nie gara-gara promosi yang bos aku buat nie. promosi yang suam² kuku. keihekhhh.. kesian kat bos aku. tapi nak buat cam ne.. time tak kena la.. 
 rindu nak online. ari nie baru ada kesempatan. lebih² lagi bila boss aku tibe² hilang 2 hari nie.. keiekhhh.. thanks boss! keiekeihhhhh....
rindu kat kamu semua, rindu nak membebel kat belog nie. rindu nak mengumpat mak lampir kat alam maya. rindu semua nye..! kamu rindu kat saye  tak ??