Saturday, September 25, 2010

:: Charlies Angle ::

(source form mr google)

ko org suka tgk ceria charlies angle x?.. cerita tue besh kan.. penuh aksi.. tgk skill dia org buat job.. mmg pro.. pandai, cerdik (eh pandai n cerdik tue x sama ke???...) cantik, badan cantik.. heheee,... (bila la nak dpt kurus keding mcm tue..)

aku punnak jadi mcm dye org...
berdikari.. bleh buat ape aje... x payah nak susah kan org. x payah nak harapkan org.. eik lain macam aje bunyi nye..

mmg lain bunyinye..
sbb kte tgk sedih.. huhuh..
asal asyik sedih nie aje....

banyak benda nak sedih...
tak lama lagi hari besar aku..
tp ape yg aku harapkan semuanye x kan tercapai..
mcm 'asal boleh'

ade org tanya jadi ke x?
aku nak jawab mcm mana..
kat jari pun x de tanda...

bila d tanya jadi gaduh..
dia x mampu nak buat semua tue..
dye hanya ada ikhlas...

so cam ne..
ape lagi nak buat...
rasa happy dah x de..

kalau cakap ngan org..
mesti dye org cakap
" nie la daulat amik hak org "

nak cakap ape lagi..
rasa sedih nie x nak g jauh dr aku....

Thursday, September 23, 2010

:: Kesal amat sgt ::




mcm x puas hati aje kan title tu....
tp mmg aku x puas hati pun..
tp x pe..
hari nie.. last la aku anto dania kat umah dye..

no more next time..
" nnti.. kalau x jaga awak membebel pulak
ade ke bleh cakap macam tue...
x patut.. mcm aku nie mnyusahkan dye pulak..
dah la.. serik la..
kalau x de org bleh jaga..
aku cuti aje..
lagi syok...






Tuesday, September 21, 2010

:: Dania oh Dania ::

Dania Sayang....
dah 2 hari ibu terlambat masuk kerja..
jgn la menyibuk time ibu nak make-up..
bila dania dh beso nnti..
baru la bleh make-up..

ibu pakai bedak.. dania nak pakai bedak...
ibu nak pakai blusher.. dania nak pakai jugak..
ibu pakai lipstick.. dania MAKAN lipstick..
JANGAN LA PATAHKAN LIPSTICK IBU LAGI..
huhuuuu.. MAHAL tu sayang..

aduss... anak ku sorang nie..
mcm2 karenah....

:: Cara Untuk StabilKan Kewangan ::

isk isk.... mcm iyo2 aje nak nasihatkan org pasal kewangan....
tapi fakta nie aku dpt dri en irfan khairi..
sapa irfan khairi nie..
pada sesiapa yg x tahu bleh gi kat web nie..
http://www.irfankhairi.com/blog

" Beliau merupakan Jutawan internet yg pertama , paling glamor n paling hensem... heheee
aku mahu ikut jejak langkah dia..."


sebenarnya hanya ada 2 cara sahaja untuk kite stabilkan kewangan kita iaitu :
1. Tambahkan simpanan - BERJIMAT
2. Tambahkan Pendapatan

Untuk tambahkan simpanan atau berjimat, satu formula yang dikenali sebagai "Solusi 60%" boleh digunakan. Solusi 60% bermaksud:

1. 60% dari pendapatan kita adalah untuk keperluan bulanan seperti membayar kereta, rumah, bill, makan minum dan sebagainya.
2. 10% dari pendapatan adalah untuk simpanan jangka panjang
3. 10% dari pendapatan adalah untuk simpanan jangka pendek
4. 10% dari pendapatan adalah untuk simpanan hari tua/pencen.
5. 10% dari pendapatan adalah untuk hiburan / perbelanjaan am

Monday, September 20, 2010

:: semangat Baru ::

erm.. selalunye kan kte bersemangat bila time nak smbut tahun baru aje..
tp aku tibe2 aje ade semangat baru..
nie semua krn aku terjumpa blog kawan lama... * lama giler x jumpa dye*

semangat buat ape yerk.....
mesti ko org tertanya2 kan..
hehee.. jeng-jeng..
semangat untuk posting hari2 kat blog..
hahaaa..
* perh.. buat suspen aje*

okey la tu..
kalau dulu aku buat blog nie hya tuk lepaskan geram aje..
tu pasal la semua entry kat blog aku nie semuanyer mendung2 belaka....

heheee...