Saturday, January 23, 2010

:: Tanggungjawab ::

bila kte sentuh pasal tanggungjawab nie...
hanya diri kte sendiri aje tahu ape tanggungjawab kte..
macam mana kte nak handle tanggungjawab kte...

org lain x kan tahu ape tanggungjawab kte..
tanggungjawab bukan hanya ada apabila kte telah mendirikan rumahtangga..
org bujang pun punya tanggungjawab...

tanggungjawab pada keluarga dan diri sendiri....
nampak macam x berat kan??
tp sebenarnya berat.. sama berat dgn tanggungjawab bg org yang dan berkahwin..
tanggungjawab lelaki yg berkahwin sama jugak dengan tanggungjawab perempuan yg belum berkahwin..

sebab...???
masing2 memikul nye sendiri...
tpi kenapa golongan org mcm nie selalu mempelekehkan tanggungjawab pompuan bujang......
bosan betul la...
susah sgt ke nak faham!!!! faham la!!!!!

so, bagi yg sudah berkahwin... jgn la memperlekehkan tanggungjawab org bujang nie...
kepada BOS2 kat tmpt keje tue.. kalau nak baji bonus ke gaji ke.. jangan ada unsur diskriminasi jantina n status..
sebab kte org pompuan bujang pun ada tanggungjawab jugak!!!!!

No comments:

Post a Comment

Terima kasih kerana sudi datang ke blog ni. dan sudi-sudikan meninggalkan jejak korang kat sini. jika ada kelapangan kite tinggalkan jejak kite kat blog korang pulak nnti.

* sila guna perkataan yang molek² dan jangan emo² - Thanks*