Wednesday, September 23, 2009

:: Jodoh itu ditentukan ALLAH S.W.T ::

Dunia ini laksana perhiasan & perhiasan yg paling baik adalah perempuan yg solehah...

Rasullah S.A.W ada bersabda menyatakan :
Barang siapa yg bertemu dengan ALLAH dengan keadaan bersih lagi suci,
maka kahwinilah perempuan yg terhormat
Hadis drpd Abu Umamah pula menyatakan bahawa Rasulullah S.A.W ada bersabda bermaksud :
Bagi org mukim, sesudah dia bertakwa kepada ALLAH, tiada ada yg lebih baik drpd mempunyai isteri yg solehah.
Isteri yg apabila diperintah melakukan sesuatu, dia taat,
apabila dilihat menyenangkan
dan apabila diberi janji diterima olehnya,
dan apabila ditinggalkan pergi, dia menjaga dirinya, juga harta suaminya dengan baik

:: Indahnya Cinta Nan Tulus ::


Indahnya cinta nan tulus,
Yang menyeru setiap individu menerima pasangannya
dengan seadanya..
Usah banding-bandingkan dia dgn org yg lebih kaya, hebat @ lawa.
Terima dia sebagaimana cinta itu bermula,
Penerimaan tanpa syarat menunjukkan bahawa kte mencintainya dgn tulus.
Syukurilah semua yg dimiliki & tanamkan impian
untuk meningkatkan kehidupan tanpa
mengorbankan kasih sayang dan keintiman
yg sedia terbentuk...

:: Manisnya Cinta ::

hari ini,
aku habiskan baca novel Manisnya Cinta...
walaupun dah 2x aku baca... tp kali ni baru aku perasan yg jln ceritanya sama dgn jln cerita cinta aku...
selalu ditinggal kan...
selalu meninggalkan tanda tanya...
sayang ke dia kat aku...

tp bila aku baca cerita ni..
ada hikmah yg tersembunyi atas semua kejadian tu...
buat aku rasa bersalah sgt pada dia...

slama 3 hari yg dia cuti...
mmg dia x de masa utk aku...
sibuk ngan hal kat umah dia..

mmg aku nak dia spend time ngan aku sehari...
tp disebabkan dia sibuk kat umah.. pas tue tiba2 kena balik kl..
aku betul2 merajuk sakan...
smpi pandai meninggikan suara...

masa dia nak balik pun...
salam pun x... bertekak punya pasal.. dia halau aku kuar dr kereta....
panas betul hati....
smpi aku nekad x kan jumpa dia lgi pas nie... x kan msg.. x kan call...

tp novel nie mcm cuba beritahu aku...
yg bersalah adalah aku..
sbb x faham kerjaya dia...
x faham situasi dia....

dan skrang aku tinggal sendiri...
pas nie x tahu bila lagi aku dapat jumpa dia lgi..

maybe bln depan... maybe tahun depan...... maybe x kan dapat jumpa lgi...
" kita akan lebih menghargai org yg kte sayang bila kte kehilangan dia..."

Sunday, September 20, 2009

:: Selamat Hari Raya ::

Hari raya tahun nie...
syok cket...
1st mlm raya bf aku dapat balik raya...
dapat jumpa dia...
syok nye..
kiranya lepas jugak la rindu...
kihkhkiheeee..
dapat duit raya RM 50 ..
wow!! banyak nye....

Pagi raya...
dia call...
maybe disebabkan dah lama x jumpa..
cara cakap pun dah berubah...
romantik giler..
tak de la... nak tinggi2 suara lagi..
aku suka..
suka sgt ngan perubahan skarang....
duk berjauhan nie ada hikmahnye....
semoga kami bahagia ....
Amin...

Monday, September 7, 2009

:: Kisah aku & Nasi Ayam Black Pepper ::

Kte dh brpuasa 1/2 bulan da... tp semalam adalah hari puasa yg paling mencabar..
entah silap dari mana.. perut aku masuk angin!!
uwahhhhh!! uwahhhh!
selera aku bulan puasa kali nie.....
asyik nak makan NASI AYAM BLACK PEPPER..
lepas masuk aje menu tue.. perut aku dah meragam..
nak diri tegak pun x bleh..
huhuhuuu..
so terpaksa la aku balik kerja awal..
pukul 8 aku dah punch card...
bawak kereta pun sambil baring..
nasib baik la kereta kancil..
so..
mulai hari ini aku berikrar..
" x mau lagi nasi ayam black pepper"
serik!!!