Friday, August 21, 2009

Aku Mahu sihat....

Obesiti...?
huh? mmg menyakitkan hati bila keadaan diri kte nie gebu...
mcm2 gelaran yg kte dapat..
Mok..montel.. anak gajah.. mcm2 lagi la...
pas tue hilang rasa confident..
lebih2 lgi kerja mcm aku nie..
berdepan ngan org ramai...
bila customer tegur...
" e'eh.. sihat nye dia... " alah.. budak yg gemuk tue"
ceh... salah ke badan aku nie lebih sihat dari biasa..
cam ne nak buat.. hobi pun makan..
keihkihkiheee....
tp sebenarnya gemuk tue mmg comel...
tp utk budak2 bwh umo...
tp klu dah tua mcm aku nie..
mmg tak sesuai langsung .. cuba tgk budak nie...




buruk kan? kan? tak sangka sebenarnya aku leh sesihat nie... bila org tegur aku gemuk.. aku marah.. lg2 la boyfriend sendiri yg tegur.. leh jd gaduh sbb tak nak terima kenyataan...


tp skrang aku dah faham.. sebenarnya org2 gemuk mcm budak kat atas nie.. jd bahan ketawa.. jadi brg mainan.. jadi aku tekad sahut cabaran cik abg untuk korbankan sikit lemak2 yg ade.. cabaran= 15 kg...


dulu berat badan aku 63kg (jd la mcm kat gbr tue... hehheee) tp skrang berkat diet gila2.. g gym .. boikot KARBOHIDRAT & GULA... jadi lah Cik eita yg baru...55 kg. baru aje 2 bulan tau!!.


cantik x? heheee...

so kepada sesiapa yg nak kuruskan badan.... boikot segala sumber KARBOHIDAT & GULA selama 2 MGGU aje.... pas tue baru buleh amik sumber tue sikit2.. kalau cik eita buleh.. awak semua pun buleh...

p/s : jgn jadi mcm cik Lish.. dah kurus kering pun still nak ikut cara kakak dia nie berdiet....

Thursday, August 20, 2009

:: Sapa Saye ::


Keluarga kecil Saye

assalamualaikum, hyeeee!
Nama Saye Rozita Abd Rafar, merupakan isteri kepada Mohd Rashidi. Ibu kepada seorang Gegirl - Nur Iman Dania dan Seorang Boboy - Muhammad Aufa Tahqif. Lahir pada tahun 1980. seorang yang sukar menolak makanan yang sedap. pencinta Cheese! heayyy heayy Cheese! love Cheese very much.

Suka membaca, Menulis - kerana itu belog ni terhasil-, Makan! -hehehe, always makan kan-, suka menjahit - kepala ni suka sangat membayangkan design fesyen terbaru, tapi malangnya, belum mahir menjahit selain daripada baju kurung.

Minat utama adalah memasak dan membakar "baking". pernah bercita² membuka baker shop, tapi sekarang minat lebih kepada mereka fesyen kanak-kanak.

Sayangkan kanak² terutama anak sendiri la kan, sayang kucing jugak! seorang yang boros dan berusaha menjadi seorang yang kedekut. Tapi selalunya tak pernah menjadi bila ada duit dalam poket. Seorang yang berisi dan berusaha untuk menjadi kurang berisi, tapi malangnya selalu gagal apabila disua dengan makanan yang amat sedap! adakalanya telur goreng pun nampak sedap!

Belog ini menceritakan tentang cinta i. Cinta i pada family dan anak², cinta i pada makanan, cinta i pada kehidupan dan kerjaya  i, info² dan tips pembelian terutama barang² elektrik. Adakalah terpost luahkan ketidakpuashati i pada sesuatu untuk dijadikan pengajaran untuk diri sendiri dan juga untuk orang lain. 

Semoga apa yang dipaparkan di belog i ni, dapat memberikan info² yang berguna kepada korang sekaligus menjadi medium untuk kita bertukar pendapat dan berkenalan antara satu sama lain.